12.50
Hokkarit-U14, U14 AA alkusarja lohko 2

HC Nokia Mustat - Hokkarit

Nokia 2

Itsenäisyyspäivää edeltävän sunnuntaina pelattiin kolmanneksi viimeinen alkusarjan ottelukierros. Vuorossa oli tämän kierroksen kärkikamppailu, jossa oli paljon pelissä. Tärkeitä sarjapisteitä oli jaossa, sillä alkusarjan kärkipaikoilla vielä kaikki sijoitukset oli mahdollisia neljättä sarjapaikkaa pitäville Hokkareille. Joukkue oli nyt myös toipunut flunssa-aallossa, ja liikkeellä oltiin 13 kenttäpelaajan voimin.

Ottelun ensihetkistä lähtien oli selvää, että molemmilla joukkueilla oli halu voittaa tämä kamppailu. Ensimmäisillä minuuteila Hokkarit painoi raivokkaasti päälle, ja pystyi heti alkuun luomaan loistavia maalipaikkoja HC Nokian maalille. Maalivahti ja puolustus pystyi kuitenkin siivoamaan nämä. Ajassa 3:11 nähtiin ottelun ensimmäinen maali, kun Hokkarien epäonnistuneesta keskialueen syöttelystä pääsi HC Nokian pelaajaa tekemään syötön katkon ja siitä puolittaisen läpiajon jälkeen onnistui nostamaan rystyltä oli Hokkarien maalivahdin. Hokkarit jatkoivat kuitenkin painamista päälle, ja runsaat 2 minuuttia myöhemmin onnistuikin tasoittamaan pelin 1-1:een komeasta koko rintaman hyökkäyksestä. Tästä eteenpäin maalit molemmissa päissä pysyivätkin puhtaina. Vielä erän lopussa Hokkarit joutui pelaamaan alivoimaa, jonka aikana onnistuttiin tehtailemaan useampia maalintekopaikkoja HC Nokian maalille. Harmittavasti erän loppusummeri soi juuri kun Hokkarihyökkääjä oli karkaamassa läpiajoon. Erä jälkeen siis tululla lukemat 1-1.

Toisessa erässä sama vauhti jatkui. Hokkarit jatkoi alivoimalla pelaamista minuutin ajan. Noin 3 minuuttia erän alusta HC Nokia onnistui toistamiseen maalin teossa, kun maalivahdin kilpikäden torjunnasta jäi kiekko pomppimaan Hokkarimaalin eteen, josta Nokialaishyökkääjä sen onnistui lusikoimaan sisään. Tästä 2 minuuttia myöhemmin Nokialaispelaaja joutui vuorostaan jäähylle kiinni pitämisestä, ja Hokkarit pääsi pelaamaan ylivoimaa. Sitä ehdittiin pelata vajaan minuutin verran, kun hyökkäyspään aloituksesta pääsi Hokkaripelaaja laukomaan tulisen rannelaukauksen ohi nokialaismaalivahdin. Tilanne siis jälleen tasan 2-2. Kaksi minuuttia myöhemmin kuitenkin Hokkarit joutui taas takaa-asjoasemiin, kun HC Nokia onnistui tehtailemaan Hokkarimaalin eteen ruuhkatilanteen, josta saatiin kiekko lusikoitua reppuun. HC Nokia siis pääsi taas yhden maalin karkumatkalle 3-2. Näissä lukemissa pelailtiinkin sitten aina toiselle erätauolle asti. Hokkarit onnistuivat tehtailemaan useita vaarallisia maalintekopaikkoja nokialaismaalille, mutta tulosta ei syntynyt. Aivan erän viimeisellä minuutilla Hokkarit pääsi vielä ylivoimalla pelaamaan, mutta vastustajan maalipysyi tyhjänä.

Kolmas erä alkoi Hokkarien pelatessa ylivoimalla. Erän alkuun saatiinkin luotua kova paine ja mylläkkä HC Nokian maalille, muta edelleen maalivahti onnistui tilanteen selvittämään. Aivan ylivoimatilanteen loppupuolella Hokkareille sattui hyökkäyspäässä virhe, josta nokialaispelaaja pääsi läpiajoon, ja onnistui maalinteossa siirtäen kotijoukkueen jo 4-2 johtolukemiin. Vaikka peliaikaa oli vielä lähes erän verran jäljellä, ei Hokkarit tästä enää toipunut. Kun vielä erässä jouduttiin selvittämään pari alivoimatilannetta, ei saatu enää kunnolla hyökkäyspeliä käyntiin. Näin ottelun loppunumeroiksi kirjattiin harmittavasti 4-2 HC Nokialle, ja Nokian porukka siis voitti Hokkarit toistamiseen tällä kaudella.

Hokkarit oli tänään pirteällä jalalla liikenteessä, mutta loistopelin pelannut HC Nokian maalivahti esti Hokkarien yritykset tehdä lisämaaleja. Torjuntalukemat 23-19 kuitenkin osoittivat, että ottelu oli hyvin tasaväkinen. Näin Hokkarit siis jatkaa sarjassa neljännellä sijalla. Nyt ensimmäinen ja toinen sija ovat jo alkusarjassa karanneet saavuttamattomiin, mutta edelleen on mahdollista omia sijoituksia parannella yhden pykälän verran. Tällä tavoitteella siis edetään syyskauden viimeiseen tuplapeliviikonloppuun!