Hokkarisalin avajaisia vietettiin lauantaina 4.2.2023
Hämeenkyrön HokkaritJulkaistu: 04.02.2023 23.06

Hokkarisalin avajaisia vietettiin lauantaina 4.2.2023

Koko seuran yhteinen Hokkarisali-hanke on saatu päätökseen ja avajaisia vietettiin 4.2.2023

Talkoovoimin rakennetun Hokkarisalin virallisia avajaisia päästiin viettämään reilun puolen vuoden kuluttua rakennustöiden aloittamisesta. Ensimmäiset rakennustalkoot pidettiin toukokuussa 2022 ja tätä ennen projektin eteen oli tehty jo paljon taustatyötä. Muutamaa vuotta aiemmin oli tullut tietoon mahdollisuus hakea rahoitusta Leader Joutsenten reitiltä ja tuolloin unelma omasta liikuntasalista alkoi toteutua. Kesäkuussa 2021 jätettiin hakemus Hokkarisali-hankkeesta ja vuoden lopussa rahoituspäätös lopullisesti vahvistui. Leader Joutsenten reitin puoltama rahoitus ELY-keskuksen hallinoimasta Euroopan maaseururahastosta kattoi hankkeen kuluista puolet.Talkoohankkeen eteneminen

Hokkarisalin avajaisissa kuunneltiin ensimmäisenä hankekoordinaattori Timo Alhon tervetuliaissanat sekä lyhyesti rakennusprojektin toteuttamisesta. 2022 kesällä hankkeen alkuun pystytettiin runkorakenteita sekä katto- ja seinäelementit. Hokkarisalin sisäosien rakentaminen sekä viimeistely toteutettiin syksyn ja talven aikana. Projektin aikana talkoisiin osallistui viitisenkymmentä hokkarilaista ja talkootyötuntien määrä ylitti 1000 tuntia.Lasten liikkumisen lisääminen tärkeää

Hämeenkyröläslähtöinen kansanedustaja Jouni Ovaska toi esiin lasten ja nuorten liikkumisen tärkeyden. Lasten liikkumattomuus tuo yhteiskunnalle miljardijen kustannukset ja erityisesti viime aikoina on kiinnitetty huomiota maaseudulla asuvien lasten liikunnan puuteeseen. Ovaska mainitsi puheessaan Hokkarisali-hankkeen poikkeukselliseksi ja samalla kiitti seuraa ja seuran vapaa-ehtoisia toimijoita. Elinvoimainen seura on itse tahtonut lähteä kehittämään lapsille ja nuorille entistä parempia mahdollisuuksia liikkua, harrastaa ja viettää vapaa-aikaa.T-paidassa ja shortseissa treeneihin

Vielä ennen nauhanleikkaamista Hokkareiden puheenjohtaja Tuomas Kannosto listasi Hokkarisali-hankkeen seurahistorian yhdeksi isoimmista hankkeista. Pieneksi kyläseuraksikin mainittu Hokkarit on säilyttänyt yhteisöllisyyden vaikeinakin aikoina. Hokkarisali tuo pienelle kunnalle kaivatun lisän liikuntapaikkoihin myös muiden lajien harrastajille, esimerkiksi ylöjärveläinen Uplakers taitoluistelijat ovat jo käyneet salissa treenaamassa. Sisätiloissa treenatessa ei tarvitsee sääolosuhteita miettiä.

Kannosto puheessaan halusi kiittää Hokkareiden hyvää yhteistyöverkostoa. Ilman Leader Joutsenten reitin tukea koko hanketta ei olisi pystytty toteuttamaan. Kiitos suunnittelupuolesta kuuluu Renovatek Oy:lle. Lisäksi kiitokset ansaitsevat Hämeenkyrön jäähalliyhtiö, Hämeenkyrön kunta ja hankkeen vastaavana mestarina toiminut Jari Rajasalo yhteistyöstään. Hokkareiden yhteistyökumppaneita ovat JST Kuljetuspalvelut, Palviportti sekä K-Supermarket Hämeenkyrö ja he ovat mahdollistaneet Hokkarisalin välinehankintojen ensimmäisen osuuden. Lopuksi Kannosto halusi vielä kiittää kaikkia Hokkarisalitalkoisiin osallistuneita.Puheiden jälkeen kutsuvieraiden ja hokkarilaisten todistaessa Hokkarisalin virallisesti avasi käyttöön ja nauhan leikkasi Jääkiekkoliiton edustajana Jouko Mattila ja Jouni Ovaska Tuomas Kannoston ja Hämeenkyrön jäähalliyhtiön puheenjohtaja Jarmo Kalliolan avustaessa.

Suomen Jääkiekkoliiton Hämeen alueen aluepäällikkö Jouko Mattila sai tuplakunnian leikata tapahtuman avausnauhan sekä täytekakun.


Hokkarisalia kiekkoilijoiden lisäksi on ehtinyt hyödyntämään jo myös Uplakers Taitoluistelijat. Muodostelmaluistelijoiden vastuuvalmentaja Janette Hinkka toi tupaantuliaislahjana erittäin tarpeellisen valmennustyökalun.
Puheiden ja kakkukahvitteluiden ohjelmassa oli myös tietysti kiekkoilua! Kiekkokoululaiset viettivät kaveripäivää ja jäällä vilisti viitisenkymmentä innokasta kiekkoilijaa!