Harjoitusottelut pelattu - katseet kohti sarjapelejä
Hokkarit-U16Julkaistu: 27.08.2024 12.00

Harjoituksia ja harkkapelejä

U16 Mestis porukan treenisyksy alkoi leirityksellä elo-syyskuun vaihteessa. Kahden päivän jää- ja oheisharjoittelun lomassa ehdittiin hieman heittää myös vapaalle, yhteistä iltaa vietettiin ensimmäisenä iltana Ravintola Kultacasinolla Haverissa syöden, uiden ja saunoen, hurjimmat pääsivät vetorenkaan kyytiin. Leiripäivien jälkeen ohjelmassa oli heti ensimmäinen harjoitusottelu Ylöjärvellä, vastaan luisteli Tappara Akatemia. Ottelu oli alusta alkean paikkojen hakemista ja pelirytmin etsimistä. Ensimmäisen erän jälkeen tauolle mentiin tasalukemissa 2-2. Toisen erän alussa kotijoukkue Hoklakers siirtyi 3-2 johtoon mutta ottelun puolivälissä Tappara otti ohjat käsiin ja vei pelin lopulta selvin numeroin 3-9. Lauri Seppälä puki ensimmäistä kertaa Uplakersin ja Hokkareiden yhteislogolla varustetun paidan päälleen ja kirjautti pelissä 32 torjuntaa, tapparavahdille torjuntoja kertyi 36.

Ensimmäisen varsinaisen treeniviikon jälkeen porukka lähti astetta valmiimpana seuraavan viikonlopun harkkapeliin. Tällä kertaa Ylöjärvelle saapui vieraaksi Grankulla IFK Kauniaisista. Ensimmäisessä erässä kotijoukkue otti kolme kakkosta ja vieraat olivat tylyjä laittaen kiekon verkkoon joka kerta, kun mahdollisuus ylivoimalla annettiin. Toinen erä oli myös rikkonainen, molemmat joukkueet ottivat jäähyjä tasaisesti. Hoklakers sai kertaalleen kiekon toisen erän lopulla GrIFK:n verkkoon ja näin toiselle erätauolle mentiin lukemissa 1-3. Kolmannessa erässä maaliverkot heilui vuorotahtiin. Vaikka kotijoukkue teki yhden enemmän kuin vastustaja, ei se tällä kertaa riittänyt, ottelu päätyi 4-5 vieraille. Hoklakers maalissa tällä kertaa torjunut Roope Häikiö oli kiekon edessä 34 kertaa. Vierasjoukkueen maalivahdeille kertyi yhteensä 67 torjuntaa.

Vajaa vuorokausi edellisestä pelistä, kun kiekko tippui taas jäähän. Hämeenkyröläisiä maalaismaisemia katsomaan saapui Harjun Kiekko Nummelasta. Ottelussa mentiin kotijoukkueen tahtiin ensi minuuteista lähtien. Ottelu päättyi lopulta 10-0 kotijoukkueelle. Hoklakers maalissa Julius Järvinen 16 torjuntaa ja ensimmäinen 0-peli, HaKin maalivahdeille yhteensä 61 koppia.

Seuraavana viikonloppuna oli syksyn ensimmäinen vieraspeli, kun Jyväskylän Hippoksella peliä isännöi Diskos. Hoklakers jatkoi siitä mihin Kyrössä jäi. Kahden erän jälkeen lukemat taululla 0-5, kolmaserä olikin aikas hurlumheitä ja lopputulos Hippoksen seinällä 0-13. Häikiölle syksyn ensimmäinen nollapeli 20 torjunnalla. Discos-veskarit olivat kiekon edessä 49 kertaa.

Ei viikkoa edellisestä, kun karavaani matkasi kohti Etelä-Suomea. Lauantaina ohjelmassa ottelu Malmilla - vastassa Reds Team, väliyö Hyvinkäällä ja sunnuntaina pelitällit Mäntsälässä. Ottelu Redsiä vastaan oli taasen jäähyjen sävyttämä, molemmille joukkueille tuomittiin kahdeksan 2 minuutin rangaistusta. Hoklakers oli kuitenkin kaikinpuolin niskan päällä ja sai kyhäiltyä tasaiseen tahtiin maalintekotilanteita. Onnistumisia ensimmäisen 20 minuutin aikana kaksi, seuraavalla kaksikymppisellä yksi ja kun viimeinen erä meni aktiivisemmalle vierasjoukkueelle 0-2, oli päätössummerin soidessa valotaululla lukemat 0-5. Järvinen pelasi toisen nollan putkeen 17 torjunnalla, Reds vahdille 47 koppia.

Mäntsälän jäähallilla Helsingin Karhu-Kissojen järjestämissä tälleissä peliaika oli 2x20min ja vastustajina isäntäjoukkueen lisäksi oli HyRi, Warriors ja tuttu Tappara Ak. Ensimmäinen peli Warriorsia vastaan mentiin Hoklakersin tahtiin, ottelu päättyi lopulta kotijoukkueena pelanneelle Hoklakersille selvin luvuin 8-2. Torjunnat Häikiö 7, Warriors 23. Seuraavana vastassa oli Karhu-Kissat. Järvinen Hoklakers maalilla jatkoi siitä mihin Malmilla jäi eikä päästänyt yhtään kiekkoa selän taakse, lopputulos 6-0. Joukkueen otteluohjelma oli tiukka, neljä peliä 7 tunnin aikana. Kolmas peli HyRiä vastaan oli viikonlopun ainut "hutipeli", vastustaja oli tehokkaampi ja sai tehtyä 40 minuutissa 7 maalia, kun Hoklakers onnistui samassa ajassa neljästi, 7-4 taululla. Torjunnat Häikiö 13, Järvinen 3 ja Hyri 23. Päivän viimeisessä koitoksessa vastaan luisteli tuttu Tappara Ak. Kuun alussa pelatussa ottelussa Hoklakers oli vastaantulija mutta nyt oli eri ääni kellossa. Peli eteni kiekon tiputtua jäähän tasaisesti Hoklakersin pitäessä tahtipuikkoa. Joukkue oli voiton syrjässä kiinni aina ottelun viime minuuteille asti mutta aina vahva Tappara tuli tasoihin kahdelle viime hetken maalilla pelatessaan ilman maalivahtia. Ottelu päättyi lopulta Tapparan voittoon rangaistuslaukausten jälkeen 5-4. Ottelun torjunnat Järvinen 26, Tappara 29.

Harjoitusottelut on nyt pelattu ja joukkueen peli on mennyt hienosti eteenpäin. Sarjapelit alkavat syyskuun ensimmäisenä viikonloppuna ja nyt onkin sopiva väli parannella jo päätään nostanutta flunssa-aaltoa ja viimeistellä kuviot minttiin ennen karsintasarjan alkua. Yhdeksän viikkoa kestävän karsintasarjan aikana pelataan yhteensä 12 ottelua ja näin marraskuun alussa on selvillä lohkon kaksi parasta, joiden kausi jatkuu Mestiksessä.