Kauden 2022-2023 palkitut
Hämeenkyrön HokkaritJulkaistu: 13.04.2023 22.11

Kauden 2022-2023 palkitut


13.4 vietettiin kauden 2022-2023 päättäjäisiä perinteisin menoin jäähallilla. Paikan päälle oli saapunut lähestulkoon kaikki pelaajat ja joukkueiden toimihenkilöt. Tilaisuuden avasi seuran puheenjohtaja Tuomas Kannosto puheellaan. Kannosto kiitti puheessaan niin pelaajia, toimihenkilöitä kuin vanhempia. Kuluneella kaudella nähtiin loistavia sijoituksia eri ikäryhmien sarjoissa ja voiton huumaa päästiin kokemaan niin kaukalossa kuin katsomossakin. Sadat harjoitus tunnit näkyivät kauden aikana peleissä, jokaisessa tilanteessa pelattiin loppuun asti taistellen ja rehdisi. Kannosto kiitti suuresti toimihenkilöitä arjen pyörittämisestä. Ilman toimihenkilöitä ei olisi joukkueita, eikä Seuraa. Kiitokset sai osakseen myös vanhemmat, jotka mahdollistavat lasten hienon harrastuksen kuljettamalla, kustantamalla ja kannustamalla.

Varmasti kauden merkittävin voitto nähtiin Hokkari edustuksen toimesta joukkueen voittaessa ensin 3. Divisioonan ja sitä kautta pääsy 2.divarin nousukarsintoihin. Vastustajalla ei näissä peleissä ollut mitään palaa. Iso kiitosta tästä kuuluu myös kannustajille, jotka toivat halliin ihan uutta virtaa rumpujen, lakanoiden ja äänekkään kannustuksen kera! Kannosto toivookin, että ensi kaudella saisimme kokea vastaavaa kannustusta kaukalossa sekä katsomossakin joukkueesta riippumatta. Yhdessä eteenpäin Hokkariperheenä!

Puheenjohtajan lomassa paljastettiin myös vuoden joukkue -palkinon saaja. Kaudella 2022–2023 yksi joukkue erottautui sekä pelillisesti, että kaukalon ulkopuolella edukseen. Voitokas ja taisteleva kyläseuran sarjanousija: Hokkari Edustus on kauden 2022–2023 joukkue Hokkareissa!

Edustusjoukkueen edustus vastaanottamassa palkintoa


Avauspuheen jälkeen palkittiin jokaisesta joukkueesta kaksi pelaajaa. Alla jokaisen joukkueen toimihenkilöiden kommentteja kuluneesta kaudesta sekä perustelut palkituille

Kiekkokoulu

Kiekkokoululaisista jokainen palkittiin asiaankuuluvasti mitalein


Hieno kausi kaikkinensa. Kiekkokoululaiset kehittyivät isoin harppauksin. Kiitos onnistuneesta kaudesta kiekkokoululaisille, vanhemmille, seuran johdolle, some-tiimille ja jäähallin henkilökunnalle.


U8


Kulunut kausi oli U8 joukkueen ensimmäinen. Kausi alkoi yhdeksän pelaajan kokoonpanolla, mutta alkukaudesta kiekkokoulun kautta liittyi kolme pelaajaa lisää mukaan rinkiin. Joukkue osallistui Tappara-Ilves sarjaan. Syyskauden pelit olivat opettavaisia. Vuoden vaihteen jälkeen oli hieno huomata miten paljon pelaajat olivat menneet kehityksessä eteenpäin. Kevätkaudella pelit alkoivat olla tasaisempia ja saavutettiin myös voittoja. Viimeisessä turnauksessa oli kolme peliä ja niistä yksi maalin tappio ja kaksi voittoa. Tästä on hyvä jatkaa kohti kautta 2023-24.

U8 joukkueen palkitut pelaajat

Niilo Tuurala
Niilo on kaikkien kanssa toimeen tuleva ja ahkera harjoittelija. Peleissä yrittää aina täysillä.

Niki Kouri
Niki oli yksi eniten kauden aikana eteenpäin mennyt pelaaja. Hyvää tekemistä harjoituksissa ja peleissä.


U10/U9


U9

Kauden alettua pelaajia oli kahdeksan ja kauden aikana on saatu yksi pelaaja lisää kokoonpanoon.U9 joukkue on pelannut kauden aikana Hämeen alueen Leijonaliigaa isojen seurojen lohkoa. Pelejä kertyi kauden aikana yhteensä n. 50kpl. Noin puolet pelistä on voitettu ja puolet ovat kääntyneet niukkoihin tappioihin. Joukkue osallistui kauden aikana neljään turnaukseen, joista saldona on tullut yksi hopea ja kaksi pronssia. Kausi on ollut varsin hyvä.


U9 joukkueen palkitut pelaajat

Enni Yrjölä

Enni on innokas harjoittelija, kova kamppailija, yrittää parhaansa, niin jääharjoituksissa, oheisilla, kuin peleissä. Kuuntelee valmennuksen ohjeet ja myös yrittää tehdä niiden mukaan. Liikenteessä aina iloisella mielellä ja luo positiivista energiaa myös muihin pelaajiin.Tuukka Kuusiluoma

Tuukka on yksi valmennuksen luottopelaajista. Pystyy pelaamaan omalla tasollaan pelistä toiseen. Tekee parhaansa joka kerta oli tilanne minkämoinen tahansa. Kehittynyt hurjasti kauden aikana onkin yksi joukkueen innokkaimmista harjoittelijoista, myös omien harjoitusten ulkopuolella. Kannustaa myös muita ja innostaa heitä hyviin suorituksiin.


U10

Kauden alussa pelaajia oli yhdeksän ja kauden kuluessa pelaajia on saatu kolme lisää. U10 joukkue on pelannut kauden aikana Hämeen alueen leijonaliigaa pienten seurojen lohkoa. Peleistä saldona on ollut muutama tappio ja muuten pelit ovat olleet voitokkaita. Joukkue on osallistunut kahteen turnaukseen ja yksi on tulossa tulevana viikonloppuna. Parhaimpana saldona turnauksista on ollut 5 sija ja sitä lähdetään kirkastamaan tulevana viikonloppuna. Kaiken kaikkiaan kausi on ollut varsin hyvä.


U10 joukkueen palkitut pelaajat

Julius Keränen

Julius on kehittynyt hurjasti kauden aikana varsinkin kiekollisena pelaajana. Ei luovuta koskaan, antaa kaikkensa joka treeneissä ja peleissä. Haastaa myös muita tekemään aina parhaansa, antamalla hienon esimerkin muille millä innolla asiat pitää tehdä. On peleissä joukkueen työmyyrä, aina innolla irtokiekoilla ja karvaamassa kiekkoa pois vastustajilta. Hiukan valmennuksen ärsytettynä, vaarallinen pelaaja vastustajille.

Niklas Huumonen

Tämä pelaaja on oikein joukkuepelaajan esikuva. Ottaa muut aivan esimerkillisesti huomioon sekä jäällä, että jään ulkopuolella. Näyttää käytöksellään esimerkillistä mallia muille yrittäen aina kaikkensa Kannustaa muita ja yrittää saada myös muut tekemään parhaimpaansa. Tekee aina kaiken täysin valmennuksen ohjeiden mukaan, mitään mukisemmatta. Kehittynyt hurjasti kauden aikana joka osa-alueella.


U11


Kausi oli hyvää, ollaan tyytyväisiä. Kaikki kehittyivät hienosti.

U11 joukkueen palkitut pelaajat

Eeli Gren

Pelaaja, joka kehittynyt huimasti vuoden aikana. Käy aktiivisesti treeneissä, sekä harjoittelee paljon myös omalla ajalla. Motivaatio hienosti kohdillaan, hieno keskittyminen peleissä.


Oskari Uusitalo

Pelaaja, joka kehittynyt todella paljon kauden aikana. Omatoimisia harjoituksia kiitettävästi. Itse rauhallisuus, asenne kohdillaan.


U12


Kausi 22-23 meni tuloksellisesti todella hyvin ja voitto prosentti oli yli 80% kauden otteluissa. Joukkue hitsaantui myös paljon yhtenäisemmäksi kauden aikana ja alkukaudesta olleita "kuppikuntia" ei ole enää ollenkaan vaan ollaan yksi yhtenäinen joukkue.
Harjoiteltiin paljon uusia asioita läpi kauden ja hienosti pelaajat kehittyivät ja pystyi vastaamaan uusiin haasteisiin hienosti.
Suurin haaste meidän joukkueessamme oli pieni rosteri joten poissaoloja ei saanut olla käytännössä yhtään, toki tähän saimme paljon apua U13 joukkueelta jonka kanssa teimmekin tiivistä yhteistyötä.
Ensi kaudella pelaamme U13 AA sarjaa ja tavoite on olla mitalipeleissä, töitä tehdään kovaa jo nyt että pääsisimme siihen tavoitteeseen.

U12 joukkueen palkitut pelaajat

Oiva Ojanen

Oiva ottanut suuren harppauksen lajitaidoissa tämän kauden aikana. Myös todella tunnollinen harjoittelija niin jäällä kuin oheisillakin.

Joa Heino

Joa on kehittynyt paljon kauden aikana. Tekee aina parhaansa peleissä ja harjoituksissa, hoitaa aina omat hommansa todella hyvin ja on äärimmäisen luotettava pelaaja.


U13U13 pelasi kaudella 22-23 AA-sarjaa. Syksyn aika pelattiin alkusarja. Alkusarja 12 ottelusta tuli kahdeksan voittoa, yksi tasapeli ja kolme tappiota. Tammikuussa siirryttiin pelaamaan jatkosarjaa, jossa Hokkarit sijoittui neljänneksi ja varmisti näin paikkansa neljän joukkueen loppupeleihin. Välierässä kärsittiin niukka tappio Kpk:lle, joten tie vei pronssiotteluun. Pronssiottelussa kaatui Kisa-Eagles sininen, joten lopullinen sijoitus sarjassa oli kolmas sija.

Syksyllä joukkue osallistui Loviisassa järjestettyyn kuuden joukkueen turnaukseen. Sieltä tuomisina oli komea turnausvoitto. Loppiaisen U13 järjesti Hämeenkyrön jäähallissa oman AA-tason turnauksen. Sielläkin tie vei loppuotteluun, mutta tällä kertaa Tps Rubenit oli vahvempi ja Hämeenkyröön jäi hopeasija. Pääsiäisenä joukkue osallistui Piispalassa järjestettyyn kolmipäiväiseen mämmiturnaukseen yhteistyössä HC Nokian kanssa. Turnaukseen lähdettiin kolmella yhteisjoukkueella, joissa kaikissa pelasi Hokkaripelaajia. AA-sarjassa HC Nokia Hokkarit sininen sijoittui hopealle ja musta pronssille. AAA-sarjassa yhteisjoukkueemme voitti turnauksen. Huhtikuussa U13-joukkueella on edessä vielä kaksi turnausta. Ensin reissu Forssaan ja kuun lopussa vielä oma turnaus Hämeenkyrössä.

Kauteen on mahtunut valtava määrä tapahtumia: harjoituksia, pelejä ja turnauksia. Pienellä porukalla ne on viety hienosti läpi, vaikka loukkaantumiset ja sairastelut ovat välillä joukkuetta haastaneet. Yhteistyö Hc Nokian kanssa on jatkunut myös koko kauden.

U13 joukkueen palkitut pelaajat

Pyry Paloniemi
Joukkueen selkäranka, rauhallinen ja varma otteinen, antoi joukkueelle mahdollisuuden voittaa tiukat pelit

Tuure Pylsy
Esimerkillinen pelaaja kaukalossa ja sen ulkopuolella, hyvä joukkuepelaaja, yrittää loppuun asti ja kannustaa myös kavereita hyviin suorituksiinU14U14 joukkue teki yhteistyötä viime kauden tapaan Uplakers U14:sta joukkueen kanssa. Yhteisjoukkueilla pelasimme kaudella 22-23 kaikkia kolmea sarjatasoa. Syys- ja kevätkaudella pelejä oli yhteensä 76, näistä otteluista voittopelejä oli 39, tasapeliin päättyi 8 ottelua ja 29:ssä ottelussa vastustaja oli ovelampi vieden pisteet.

Kevätkaudella A-joukkue oli jatkosarjan ykkönen häviten vain kaksi ottelua. Mitalisarjassa onni ei ollut myöten ja joukkue jäi tällä kertaa ilman palkintoa ollen neljäs. AA-joukkue jatkoi tasaista suorittamista mutta viimeisten viikkojen kompurointi tiputti joukkueen ulos mitallipeleistä tasaisessa lohkossa. Lopullinen sijoitus sarjataulukossa viides. AAA-joukkue kohensi hienosti sijoitustaan syksystä ja joukkue taisteli itsensä lohkon viidenneksi, jättäen taakseen mm. molemmat Lahtelaisjoukkueet, LeKin ja yhden Tapparan.


Sarjapelien ohessa kauteen on mahtunut hienoja taisteluita ja hetkiä, niin harkkapeliessä kuin turnauksissakin ja kentän ulkopuolella. Päällimmäisenä mielissä varmasti hienosti onnistunut loppiaisturnaus Tallinnassa. Kausi jatkuu vielä treenien ja harkkapelien merkeissä. Vappuviikonloppuna joukkueet osallistuvat vielä Vuokatin kauden päätösturnaukseen ja tämän jälkeen aloitamme keskittymisen seuraavaan kauteen.

U14 joukkueen palkitut pelaajat

Rasmus Leino Topias Leppänen

Sitoutuneet joukkuepelaajat, treenaajat kovimmasta päästä. Puolustuksen tukipilarit, pystyvät tarvittaessa paikkaamaan myös hyökkäyspäässä.


M2

Joukkueen harjoituskausi lähti hieman nihkeästi käyntiin vähäisen pelaajamäärän vuoksi. Onneksi lähempänä kauden alkua innostus heräsi porukalla. Kokoonpano vaihteli kauden 18:ssa sarjapelissä melkoisesti. Välillä saatiin edustuksesta täydennystä peleihin,kun omilla pelaajilla ei oltais pitkälle pötkitty. Kaiken kaikkiaan joukkueen vahvuudessa taisi olla 25 pelaajaa vaihtelevalla innostuksella. Kesken kauden saatiin mukaan muutama ”uudesti syttynyt” pelaaja. Runkosarja sijoitus oli hienosti toinen. (2.)

4.divarissa pelattiin pitkästä aikaa myös play-off pelit. Niissä m2 joukkueen pelit loppuivat kerrasta poikki tulevalle mestarille MAKO:lle. Lopullinen sijoitus siis sarjassa 4.

Tästä on hyvä lähteä parantamaan tulosta ensi kaudelle.


M2 joukkueesta palkittiin pelaaja Mikko Manner


Edustus

Kausi 2022-2023 oli Edusjoukkueelle menestyksekäs ja se huipentui maaliskuussa pelattuihin nousukarsintoihin, joista Hokkarit taistelivat itselleen nousun Hämeen II-divisioonaan. Kaudella pelattiin yhteensä 25 ottelua, joista saldona oli 23 voittoa, 2 tappiota ja yksi tasapeli, joka jatkoajalla ratkesi Hokkareiden eduksi.

Ensi kaudeksi joukkuetta pyritään vahvistamaan täsmähankinnoilla, mutta suurin fokus on pidettävä siinä, että ”kyläseura” pysyy edelleen vahvasti hämeenkyröläisenä. Ulkopuolinen valmentaja on myös kiikarissa, kun edelliset neljä kautta pelaaja-valmentajana toiminut Kristian Ketola aikoo jatkossa keskittyä pelkästään pelaamiseen. Tavoitteena on lähteä kakkoseen menestymään eikä selviytymään. Edellisestä rämpimisestä on otettu opiksi ja sellaista kautta ei kukaan pelaaja halua uudestaan enää pelata.

Joona Pokkinen (kuva ©Ville Syrjäkoski)

Joona rikkoi menneellä kaudella Hokkareiden yhden kauden piste-ennätyksen tekemällä 15:sta pelissä tehot 29+26=55.

Kauden toimihenkilö Timo Alho

Timo Alho


Timo Alho on ollut monta vuotta seura-aktiivina erilaisissa rooleissa kuten joukkueenjohtajana, valmentajana ja johtokunnan varapuheenjohtajana. Pandemiatilanteen aikana Alho toimi seuran koronavastaavana seuraten aktiivisesti viranomaistiedoitteita ja luoden seuralle näiden perusteella ohjeistuksia.

Alho toimi kauden 2022-2023 aikana valmistuneen Hokkarisalin hankekordinaattorina. Hokkarisali on yksi seurahistorian suurimmista hankkeista ja sen tuomat hyödyt toiminnan laatu- ja urheilunäkökulmaan pääsemme kunnolla näkemään parin vuoden päästä.


Vuoden pelaaja Kristian Ketola


Esimerkillinen, taisteleva ja periksiantamaton luonne kaukalossa. Menee läpi vaikka harmaankiven. Todellinen Hokkari soturi. Mies Hokkari Edustuksen menestyksen takana.Pelaajavalmentajana saanut Edustukseen ryhtiä ja tekemisen meininkiä. Hyviä visioita myös tuleville kausille. Kauden 2022-2023 pelaajana palkitaan Kristian Ketola!Lopuksi seura tahtoi vielä kiittää taitovalmentaja Nestori Lähdettä yhteistyöstä kuluneen kahden kauden aikana. Hokkarit kiittävät kaikesta siitä arvoikkaasta työstä mitä teit meidän junioreiden eteen! Onnea uusiin haasteisiin!