Kirkkain pleksein kohti uutta kautta - hallilla mittavia uudistuksia kesän aikana
Hämeenkyrön HokkaritJulkaistu: 16.07.2024 23.11

Kirkkain pleksein kohti uutta kautta - hallilla mittavia uudistuksia kesän aikana

Hämeenkyrön jäähalli on kokenut kevään ja kesätauon aikana ison muodonmuutoksen, kun hallin tiloja on päivitetty urakalla. Seinäpintoja on ehostettu ja pukukoppien alkuperäiskuntoisten suihkutilojen remontti saatetaan valmiiksi ennen kauden alkua. Lisäksi jäähallin ilmastointi uusitaan vastaamaan tämän päivän vaatimuksia.

Tulevalla kaudella päästään pelaamaan täysin uusittuun kaukaloon. Ansiokkaasti palvellut vanha kaukalo purettiin odottamaan jatkokäyttöä ja tilalle saatiin uusi joustokaukalo. Joustokaukalo nimensä mukaisesti joustaa luistelijan osuessa laitaan lisäten turvallisuutta jääurheiluun. Kaukalon myötä myös vaihtoaitiot ja toimitsija- eli kellokoppi rakennettiin täysin uudelleen. Jatkossa kellomestarit ja TiTu-taiturit pysyvät paremmin lämpöisenä sillä kopin alaosa lämpöeristettiin hyödyntäen hokkarisalin rakentamisesta ylijääneitä materiaaleja.


Vanhan kaukalon purku uuden tieltä pois


Ja sitten uusi kaukalo paikoilleen. Samalla muun muassa toimitsijakoppi rakennettiin täysin uudelleen

Purkutöiden myötä löytyi kiekko jos pari. Tässä vain murto-osa.



Kahvio koki keväällä päivityksen kun, graffittitaiteilija Tomi Lastunen suunnitteli ja maalasi Hokkareille oman jääkiekkoaiheisen taideteoksen kahvion seinään. SirkusRakkausPumPumin katutaidevastaavanakin toiminut Lastunen on tuottanut ja ohjannut lukuisia graffitti- ja katutaidetyöpajoja tuoden tunnetuksi katutaidetta suurelle yleisölle.


Lastusen itsensä maalaamia muraaleja voi bongata etenkin Tampereen seudun katukuvasta. Lastunen on ollut mukana muun muassa toteuttamassa Tampereen suurinta Ratinan suvannossa sijaitsevaa 700 neliön kokoista muraalia. Liekö jäähallin kahviossa Hämeenkyrön ensimmäinen tämän luokan graffittitaideteos? Lastusen taideteosta voi käydä ihailemassa aina kahvion ollessa auki pelitapahtumien aikana.





Viime syksynä aloitettu Nuoriso-Leader hanke laukaisupaikasta viimeisteltiin valmiiksi kesän aikana. Nuorten omasta ajatuksesta ja tarpeesta liikkeelle lähtenyt projekti toteutettiin yhteistyössä Joutsenten reitin kanssa. Aiemmin hallilla ei ole ollut selkää ja turvallista paikkaa harjoitella maalintekoa tai kiekon käsittelyä. Junioreista osa saapuu hallille hyvissä ajoin ennen omia treenejä esimerkiksi suoraan koulusta, kimppakyydeillä tai sisaruksen treeniaikataulun mukaisesti. Toisinaan kotimatkan alkua ja kyydin saapumista joutuu tovin odottelemaan.

Rakennusprojektissa oli innokkaasti talkoilemassa 2010 ja 2011 syntyneitä pelaajia. Laukaisupaikalla voi käydä esimerkiksi itsenäisesti hiomassa vetoansa kuntoon odotellessa treenien alkua tai joukkueena hyödyntää oheistreeneissä yhtenä harjoituspisteenä.